CONDORE – JAWS (EP)

De in Chili geboren jongedame Léticia Collet is gekend als pianiste bij de Waalse indiefolkformatie ‘Dan San’, een zeskoppige band uit het Luikse waarvan we recent nog het album “Shelter” mochten verwelkomen en refereerden naar de sound van ‘Midlake’ als vergelijkingspunt. Daarnaast speelt ze ook nog op toetsen bij folkzangeres ‘Noa Moon’, de 28-jarige chanteuse uit Ukkel.

Alsof dat nog niet genoeg was, verkoos Léticia Collet nu ook nog om een soloproject aan te vatten onder de naam ‘Condore’. In die hoedanigheid brengt ze begin mei een vier tracks tellende ep op de markt onder de titel “Jaws”. Vanzelfsprekend domineert haar pianospel ook de sound van deze vier nummers, begeleid door mysterieuze, aan Agnes Obel herinnerende zang en een bijzonder sfeervolle en melodieuze instrumentatie.

Het in een zeer mooi door haarzelf handgemaakt handtasje bij ons afgeleverde minialbum begint met het enige zelfgeschreven nummer “Lootus” waarin we ook wat kenmerken uit de sound van pop noir-band ‘Mazzy Star’ menen te herkennen, vooral dan omwille van het ingetogen en haast fluisterende zangwerk van Léticia Collet.

Daarna volgt een pure pianoballad met het nummer “Boring” (zie video) dat net als de andere tracks helemaal solo door Léticia Collet in haar eigen woonkamer werd opgenomen. Dat nummer werd trouwens door ‘Dan San’-leadzanger Thomas Medard voor haar gecomponeerd, net als het daaropvolgende “Impossible”.

Het afsluitende liedje “Love Zombies” is een geslaagde coverversie van een mooie song van de Amerikaanse folkzanger en songschrijver Chris Garneau uit New York City, een man van wie we aan het einde van de zomer van 2018 nog een vierde soloplaat getiteld “Yours” mochten verwelkomen. Of dit door topproducer Yann Arnaud geproduceerde soloprojectje als ‘Condore’ van Léticia Collet ook een vervolg zal krijgen via een volwaardige studioplaat zal in de toekomst moeten blijken. Wat ons betreft kan ze dit probleemloos doen naast haar gesmaakte bijdragen op piano aan de muziek van ‘Dan San’ en Noa Moon’.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: JauneOrange / PIAS

video